2011. március 25., péntek

2.fejezet

- Hogy hívnak? -kérdezte a fiú.
-Leila- felelte teli szájjal.-Tudod az apám nagy Star Wars rajongó.- magyarázkodott, még magát se értve, miért viselkedik így. A srác elnevette magát, látva a lány zavarát.
-Engem meg Jacksonnak. Jackson Rathbonenak!-nagyon lassan mondta ki ezeket a szavakat és érdeklődve figyelte a lány reakcióit. 

-Tudtam, hogy ismerős vagy valahonnan! Te vagy a 100Monkeys egyik énekese!
-Igen és húha!
-Mi az?
-Tudod ilyenkor általában az szokott jönni, hogy egyből rávágják , hogy "Te játszottál az Alkonyatban, blablabla..."- Jackson megvillantotta féloldalas mosolyát és beletúrt a hajába. Emma még ha akarta volna se tudta volna észre venni, hogy élőben mennyivel szívdöglesztőbb férfi. Kicsit még a fantáziája is elkalandozott, de gyorsan visszaterelte gondolatait. .
-Ja akkor elrontottam. Bocsáss meg! Kezdjük újra!
Kihúzta magát és egy hatalmas mosoly társaságában kezet nyújtott a fiú felé.- Szia, a nevem Varga Leila Emma.
Jackson megfogta a lány puha kezét. Valami megmozdult benne legbelül, talán rossz volt a kaja amit ebédelt.
-Szia engem Jackson Rathbonenak hívnak!
Erre Lea elvékonyította a már amúgy se túl mély hangját.
-Jujj TE vagy az A Jackson az Alkonyatos Jackson?! Ejhaaaaa! Milyen jó nekem!- sipította, mire Jackson felkacagott.
-Hát valami hasonló, de inkább maradjunk az első ismerkedésnél.- kacsintott a lányra, aki erre önkéntelenül is elpirult.
- Amerikai vagy?
- Nem, én itt lakok Pesten. Miből gondolod, hogy amerikai vagyok?- kérdezte Lea.
-Az akcentusodból, meg abból hogy ismered a zenekart.
- Az akcentusomról nem tudok nyilatkozni, lehet azért mert főként feliratosan nézek filmeket, vagy nem is tudom igazából. A zenekarról meg annyit, hogy tudod feltaláltak már egy olyan valamit amit úgy hívnak, Internet.
Jackson játékosan a homlokához kapott, és közben leverte fejéről a kalapot, ami a porban landolt. Lea muszáj volt nevetnie a mókás helyzeten. Jackson látszólagos bosszúsággal felvette,és leporolta a kalapot, közben morgott.
-Na szép kinevetsz!- Leilának ettől csak még jobban kellett nevetnie- Jól van, akkor én ezen fogok nevetni.- belemártotta ujját a kezében tartott hotdog ketchupjába és a lány orrára kente. Annyira gyorsan csinálta ,hogy Leila csak  némán háppogva vette tudomásul mi is történt. A lány arckifejezése láttán most Jackson tört ki hangos röhögésben. Leának több se kellett, felemelte a kezében levő kaját és megpróbálta bele kenni a fiú hajába az egészet. Ám ő gyorsan kapcsolt és elrohant előle. Leila  és Jackson egymást kergették a sátrak között. Most bárki aki látta őket biztos, hogy csak egy fiatal szerelmespárnak tűnhettek, ahogy viccelődve virsli darabokat hajitanak egymás felé. 
 Kb 10 perccel később az egyik csap mellett álltak. Jackson virsli darabokat szedett ki a hajából, Leila meg lemosta a ketchupot az arcáról.
Leának muszáj volt feltennie azt a kérdést ami már jóval korábban eszébe ötlött.
-Jackson, kérdezhetek valamit?
-Bármit.
-Mit csinálsz itt?- kérdezte kicsit félénkebben Lea.
-Azt hittem tudod. Ma lesz koncertünk és...- kezdte Jackson.
-Úgy értem, hogy velem.- vágott közbe a lány.
-Ja.- Jaynek hirtelen nagyon fontos lett az egyik tincse nagyon tiszta legyen- hát...- köszörülte meg torkát. Igazat mondjon vagy mondja hogy eltévedt? Igazat.- Szóval... a banda másik két tagjával BenGvel és Jeraddal úgy döntöttünk kicsit körül nézünk a fesztiválon. Elkeveredtünk a Portra, és ott megláttalak téged. Amilyen beleéléssel te táncoltál és élvezted  a zenét, annyira magával ragadó volt. Igazából le se tudtam venni a szemem rólad. Aztán eltűntél koncert után. Úgyhogy téged kerestelek, és mikor megláttalak a hotdogosnál, Muszáj volt oda mennem hozzád.- Kicsit félve nézet fel a lányra. Igazból arra számított, hogy kifogja nevetni vagy csak simán ott hagyja őt. 
-Aha, így már értem- mondta Lea, valahogy soha nem volt jó az ilyesmiben. Nem tudta hogy most flörtölnie kellene vagy nem. Így hát megpróbálkozott egy szimpla kérdéssel, nem akarta elijeszteni de azt se akarta hogy túl könnyű zsákmánynak tartsa Jackson.-Eljössz velem a Nagyszínpadhoz?
-A legnagyobb örömmel.

A délután többi részében együtt néztek körbe a fesztivál területén. Leila bemutatta a barátaimnak is. Enikő majd kiugrott a bőréből, hogy élőben találkozhatott Jasperrel és természetesen egyből elkezdte faggatni, hogy Robert és Kristen tényleg együtt vannak-e, természetesen csalódnia kellett Rob teljes mértékben foglalt volt. Söröztek és beszélgettek, legbelül mindketten úgy érezték mintha már vagy ezer éve ismerték volna egymást.
Mikor 6 körül elkellet mennie, nehogy lemaradjon a színpadi beállásról Vanda, Enikő és Ildikó egyszerre fordultak Lea felé.
-Úristen,Leila!..Ez Jackson Rathnbone!..Mesélj mi volt!- vágtak egymás szavába.
-Nyugi lányok a végén még szívrohamot kaptok mind egyszerre. Na szóval...-és akkor elmesélt mindent a hot-dogtól, a fura vallomásig.
-Tutira tetszel neki!-kezdte Vanda.- Úristen egy sztárral fogsz járni!
-Én nem fogok vele járni!- vágta rá. 
  -Miért?-kérdezte Ildi. 
  -Egy részt, mert a világ másik végén lakik, és nem bírom a távkapcsolatot, más részt, mert nem és kész..- igazából nem jutott eszébe más indok. Legbelúl ugyanis nagyon kedvére való lett volna egy kapcsolat Jacksonnal.
  -Akkor csak egy kis kaland! Igazán rád férne már!- mondta Vanda 
  -Tudod, hogy nem vagyok olyan! 
  -Tudom.



Eljött a 7 óra és négy lányt ott állt a Blues színpad előtt. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a zenekarra. A srácok nem is okoztak csalódást. Óriási hangulatot teremtettek pillanatok alatt. Egytől-egyig mindenki élvezte, még azok is akik nem ismerték egy dalukat se (köztük Ildi és Vanda). Leila és Enikő végig énekeltek,táncoltak a számot, ha egyik-másik kedvencük következett, hangosabban sikítottak mindenki másnál. Leila igyekeztem nem elfeledkezni magáról és teljesen átadni magát a zenének. Nem sok sikerrel, de amikor sikerült akkor le se tudta venni  a szemét Jacksonról. Ahogy ugrált, énekelt vagy táncikált egyszerűen az egész lényéről ordított hogy mennyire élvezi. Az egyik dal közben, amikor éppen nem Jay énekelt, észre vette, hogy Lea figyeli. Ahogy ránézet a lányra, nem bírta megállni ezért küldött egy hatalmas vigyort felé, és gondolkodás nélkül egy csókot is. A lány körül álló lányok sikítozni kezdtek, mind azt hitték nekik szólt. Hát igen erre előbb is gondolhatott volna, de a piruló Lea láttán valami fura melegség járta át a testét.
A koncert után mosolyogva indultak el egymás felé. Leila megakarta neki mondani mennyire király volt a buli és hogy mennyire magával ragadó a játékuk, csakhogy egy perc alatt Jackson már ki se látszott a rajongó lányok gyűrűjéből, úgyhogy inkább hátat fordított és elindult a lányok után a bárpulthoz. Ám egyszer csak Jackson megragadta a karját.
- Hát te meg hova szöksz?-búgta bele a lány fülébe édes hangján.
- Sehova, csak sörért a pulthoz. -mosolygott vissza rá- Ők meg miért néznek így?- nézet ijedten Jackson háta mögé.jackson is oda fordult. Az lányok akik az előbb megrohamozták most mind kettőjüket nézték 
-Kik???...Ja, hogy ők! Szerintem féltékenyek rád... miattam...de úgyis mindjárt visszamegyek hozzájuk és megkapják a közös fotóikat, csak előbb megbizonyosodók róla hogy vissza jössz hozzám.- villantotta meg féloldalas mosolyát Jay
-Féltékenyek??? Rám??-Leila szája tátva maradt a döbbenettől.- Rám még soha senki nem volt féltékeny! De hisz ez OLTÁRI!!!- kiáltotta el magát. Jackson hangosan felnevetett.
-Hát, ha te ezt annak tartod. Na de ugye vissza jöttök még ide? Bemutatnálak a bandának.- bökött a fejével a színpad felé.
-Persze, hogyne, Enikő kifog ugrani a bugyijából!
-Ennek örülni fognak a srácok. Mármint annak, hogy jöttök, nem a bugyinak...Na jó , de annak is fognak örülni.- bólogatott nagyon komoly fejjel.
-Rendben akkor jövünk.- bólogatott Lea is, megpróbálkozott a komoly arc kifejezéssel, de nem ment annyira boldog volt ebben a pillanatban, úgyhogy csak egy kitörő nevetéssel szolgálhatott Jacksonnak, aki meg ettől lett igazán boldog. Még egy utolsó kacér vigyort  eresztett meg a lány felé, majd megfordult és eltűnt rajongó lányok sűrűjében.

Zene ajánló: 100 MONKEYS
http://www.youtube.com/watch?v=6T-SggEb0J0
http://www.youtube.com/watch?v=OPd6pAAOZzs&feature=related

8 megjegyzés:

  1. Sziia :D
    Imáádom^^
    Én is írok egy Jayes blogot :)
    Msn-en beszélhetnénk ha lenne kedved.. :D
    floraint@windowslive.com
    flóó:)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    örülök hogy tetszet:D Megkerestem a blogodat irtam is;)
    msn-en nemigazán szoktam fennlenni:S de ha emailt adsz akkor levelezhetünk ha gondolod?:D

    VálaszTörlés
  3. Sziia!
    Kíváncsi vagyok mi lesz a történet folytatása! amugy nagyon tetszik :)
    várom a kövit
    pusszi

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Nagyon jó lett! Leila,mint Leila hercegnő eszembe se jutott volna:) Kíváncsi vagyok,hogy lesz ezután!

    Várom a kövit!

    VálaszTörlés
  5. Na hát akkor itt a véleményem:
    Mint monkeys "szakértő", hát egy kicsit érdekes volt. 100monkeys a blues színpadon? még jó h funky rock and roll zenét játszanak:)
    Jay személyiségét egész jól leírtad, bár van egy két érdekes dolog. Nagyon nem szereti ha a twilightal zaklatják ezért kétlem, hogy így felhozná a csajnak, hogy ő a twilightban szerepel.
    Volt egy dolog, ami elég vicces volt: "Jackson megfogta a lány puha kezét. Valami megmozdult benne legbelül, talán rossz volt a kaja amit ebédelt."
    Úristen, szerencsétlen csaj olyan ronda h hasmenése lett tőle?:DD
    Szerintem, kellene keresned egy bétát. Nagyon sok a szóismétlés, és nem szépen vannak megfogalmazva a mondataid, valamelyiknek értelme sincsen.
    na hát ennyit mára, majd ha frisselsz folytatom a véleményezést, remélem nem haragszol érte.
    és amúgy Jay teljes neve Monroe Jackson Rathbone, ha már interneten keresgélsz, akkor legalább jól használd! :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Victoria!

    Egyik barátnőm ajánlotta a blogodat, és gondoltam benézek. Hát, mit ne mondjak, megérte.

    Mivel szeretem Jacksont, szemet szúrt néhány enyhén érdekes dolog. Azt tudom tanácsolni, ha akárkiről írsz is, nézz jobban utána a dolgoknak. Egy csomó olyan hibát vétettél, amit egy vérbeli Jackson rajongó kisujjból kiráz. Kezdve attól, hogy ártatlan szűzlányként a haját birizgálja, hogy hotdoggal rohangál a sátrak között, mint egy ötéves (tudom, néha vicessen viselkedik, de azért ne vessük el a sulykot), hogy a blues színpadra tetted őket (a 100Monkeys funky rock&rollt játszik. Némely számukban van egy kis blues beütés, de nem ez a jellmező). Jackson sosem hozná fel magától, hogy játszik a Twilight Sagaban, ha erről kérdezik, rendszerint zavarba jön.

    Azon a jeleneten felkuncogtam, amikor a főszereplő csajszid kiszúrja, amint őt bámulja (napszemüvegen keresztül? röntgenszeme van??). Ja, és a végefelé, amikor a csaj "oltári"nak titulálja azt, h féltékenyek rá... most komoylan? ez oltári? Hát, lehet, hogy velem van a baj, de nekem ez inkább beképzeltségnek tűnik, de mindegy.

    Grammatikailag is vétettél pár hibát, javasolnék egy bétát megelőzés céljából. Nem azt mondom, hogy úgy rossz az egész, ahogy van, mert nem, de mielőtt felteszed a következő fejezetet, áss a dolgok mélyére, hogy ne legyen több ilyen. Ha valamiben nem vagy biztos, ekress meg pár nagyobb Jackson ill. 100Monkeys oldatl, egésze biztos vagyok benne, hogy szívesen segíteni fognak :)
    Remélem nem veszed sértésnek a véleményemet, csupán segíteni szerettem volna. További sok sikert a folytatáshoz, én egészen biztosan visszanézek majd.

    Üdv

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Jól esik a kritikád:) és igen tudom hogy szörnyű a helyesírásom:) Ha esetleg vállalnád és lennél a bétám. Igazából arról is csak halvány sejtésem van mit is csinál egy béta, vagy ha tudnál ajánlani valakit akkor azt megköszöném:D

    Én is nagyon szeretem Jacksont! És hidd el nagyon sok éjszakát töltöttem azzal hogy megismerjem. Szerintem ezek a blogok pedig nem arról szólnak hogy egy igazi Jackson mutassunk be, és egyáltalán nem az volt a célom hogy ő is pont olyan legyen mint a többi blog szereplője:)Az volt a célom hogy érződjön mennyire máskép áll hozá ehhez a lányhoz. Ne izgulj Lesz még Jackson Jacksonosabb is;);)
    Nagy 100monkeys fan vagyok tudom miylen zenét játszanak, csak mivel nincsen funkyszínpad így maradt a blues.:):)
    Remélem azért ezektől eltekintve tényleg teszik, és ha lennél a bétám annak nagyon nagyon örülnék.:)
    puszi

    VálaszTörlés